Bekijk hier welke behandelingen er mogelijk zijn bij Sportmassagepraktijk Hutten
Ontspanningsmassage bij Sportmassagepraktijk Hutten

Sportmassage

Een sportmassage of een ontspanningsmassage geeft een optimale ontspanning voor het lichaam en geest. Het verminderd spanningshoofdpijn, stress en de spieren worden soepeler, wat de doorbloeding en stofwisseling zal verbeteren. Spierpijnklachten zullen na korte tijd verdwijnen. Verhardingen in de spieren zullen in een aantal behandelingen verdwijnen.

Vraag over een sportmassage? Meer informatie >>>

Tapen en bandageren bij Sportmassagepraktijk Hutten

Tapen en bandageren

Indien nodig kan Sportmassagepraktijk Hutten uw betreffende lichaamsdeel tapen middels de klassieke sporttape en middels Medical Tape, zodat u zo goed mogelijk uw activiteit kunt hervatten.

Vraag over tapen en bandageren? Meer informatie >>>

Blessurepreventie bij Sportmassagepraktijk Hutten

Blessure preventie

Blessurepreventie bestaat voornamelijk uit het voorkomen van nieuwe blessures en klachten. Door middel van oefeningen gaan we de spieren en gewrichten weer op kracht brengen. Tape kan ter ondersteuning worden aangebracht.

Vraag over blessurepreventie? Meer informatie >>>

Bindweefselmassage bij Sportmassagepraktijk Hutten

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is een massagevorm waarbij prikkels aan specifieke zenuwvezels in het onderhuids bindweefsel worden gegeven. Dit is de laag die zich tussen de huid en de spieren bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage welke ervan uit gaat dat zich op het lichaam zones bevinden welke in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen.

Door deze zones te stimuleren wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. De handgreep technieken variëren van lichte aanrakingen tot het rollen van de huid, waardoor de doorbloeding van de huid verbetert. Na een aantal behandelingen zullen de klachten voelbaar verbeteren.

Bij welke klachten helpt Bindweefselmassage:
– verklevingen en slechte doorbloeding van de huid
– littekenvorming, cellulite en striae
– hoofdpijn ( migraine ), nek en rugklachten
– maag en darmaandoeningen
– slapeloosheid

Vraag over een bindweefselmassage? Meer informatie >>>

Acupressuur bij Sportmassagepraktijk Hutten

Acupressuur

Acupressuur is uit acupunctuur ontwikkeld. De methode maakt gebruik van dezelfde punten en meridianen waarin de naaldjes worden gezet. In plaats van naalden worden de duimen en wijsvingers gebruikt. Vingerdruk op het juiste punt kan veel klachten opheffen. Acupressuur verlost u niet alleen van pijn, maar verkort ziekteprocessen.

Acupressuur helpt tegen de grote plagen van onze tijd, zoals gejaagdheid, spanning, en weinig lichaamsbeweging. De gevolgen hiervan zijn uitputting, stoornissen van de bloedsomloop. Acupressuur is het wapen waarmee overspannen mensen zich verweren en brengt de zenuwen
weer in evenwicht.

De door de natuur gegeven balans tussen spanning en ontspanning wordt weer mogelijk. De organen zullen daar dankbaar op reageren.

Bij welke klachten helpt Acupressuur:
– slaapstoornissen
– nekpijn en hoofdpijn
– tand- en kiespijn
– spanning, stress, angst en nervositeit
– gewrichtspijn

Vraag over acupressuur? Meer informatie >>>

Manuele Lymfe Drainage bij Sportmassagepraktijk Hutten

Manuele Lymfe Drainage

Manuele Lymfedrainage is een massagevorm die het lymfestelsel stimuleert. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan zichtbaar en onzichtbaar vocht in ons lichaam beter en/of sneller via de lymfebanen af te voeren. Het menselijke lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht, wat zich bevindt in en rondom alle lichaamscellen, de bloedbanen, lymfebanen
en zenuwbanen.

De massage is een rustige en zachte massagetechniek welke aangenaam aanvoelt en zorgt voor verlichting van de klachten. Het werkt niet alleen kalmerend en ontspannend, maar ook pijnstillend. Na een aantal behandelingen zullen de klachten zichtbaar verwijderen.

Bij welke klachten helpt een Manuele Lymfe Drainage:
– vocht vorming na een operatie
– kneuzing of verstuiking
– pees of slijmbeursontsteking
– stress of hoofdpijn
– vocht bij zwangerschap
– littekenvorming
– vocht vasthouden in het algemeen
– obstipatie en darmreiniging

Vraag over Manuele Lymfe Drainage? Meer informatie >>>

Ontspanningsmassage bij Sportmassagepraktijk Hutten

Wellness massage

Een Wellness massage is puur gericht op de ontspanning van lichaam en geest. Een heerlijke intense, volledige ontspanningsmassage om je algemene welzijn te verbeteren.

Spierspanningen worden losgelaten, je komt weer in contact met je lichaam en de zelf genezend vermogens van je lichaam worden versterkt. Het bevordert de bloedsomloop, laat spieren ontspannen, heeft een goede uitwerking op de ademhaling en spijsvertering en versnelt de afvoer van afvalstoffen door het lymfesysteem te stimuleren.

Vraag over een wellness massage? Meer informatie >>>

Stoelmassage bij Sportmassagepraktijk Hutten

Stoelmassage

Stoelmassage is een massage die u zittend ondergaat, waarbij u uw kleding aan kunt houden. Tijdens deze massage worden hoofd, nek, schouders, armen en rug gemasseerd en worden uw drukpunten gestimuleerd.

Tevens is deze massagevorm uiterst geschikt om bij mensen met problemen om op de buik te liggen de massages zittend te ondergaan. Hierbij wordt de kleding waar noodzakelijk gedeeltelijk uit gedaan.

Vraag over de stoelmassage? Meer informatie >>>

Bindweefselmassage bij Sportmassagepraktijk Hutten

Litteken massage

Littekens kunnen verschillende problemen geven zoals verharding, verkleuring, verkleving, verdikking, pijn, jeuk. Voor deze problemen zijn verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van het soort litteken en / of locatie. Wanneer het litteken verhard, verkleefd of beweging beperkend is, kan littekenmassage toegepast worden. Door deze speciale massagetechnieken zal de doorbloeding in de omgeving van het litteken worden gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Het litteken wordt soepeler en de klachten verminderen.

Kinesiotape kan worden ingezet wanneer een litteken ingetrokken of verkleefd is. Na littekenmassage word op een speciale manier tape aangebracht op het litteken. Door de tape met rek op de huid / litteken aan te brengen, wordt een ‘liftende kracht’ bewerkstelligd. Kinesiotape helpt om het litteken vlakker en soepeler te maken.

Vraag over een littekenmassage? Meer informatie >>>

Voetmassage bij Sportmassagepraktijk Hutten

Voetmassage

Een voetmassage kan van tijd tot tijd voor ontspanning zorgen. Vooral na een dag veel gestaan of gelopen te hebben. Natuurlijk voelt het fijn, maar het heeft ook echt voordelen voor uw gezondheid.

De spieren in onze voeten krijgen nauwelijks beweging en worden vaak belemmerd door strakke en oncomfortabele schoenen. Een voetmassage kan de bloedcirculatie aanzienlijk verbeteren.

Het masseren van de voeten kan gewrichtspijn verminderen en helpen om het herstelproces te versnellen. Als het gecombineerd word met voet- en enkel versterkende oefeningen kan het zelfs toekomstige blessures voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat regelmatige voetmassages de effecten van een depressie kunnen verminderen.

Een hoge bloeddruk is tegenwoordig een veelvoorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Het kan veroorzaakt worden door verschillende factoren zoals stress en een ongezond dieet. Maar in de meeste gevallen is de oorzaak moeilijker te bepalen en word het toegeschreven aan andere (onbekende) factoren in de omgeving of is het genetisch bepaald. Ervaring heeft aangetoond dat enkele voet- massagesessies per week zorgden voor een verbeterde gemoedstoestand, minder stress en een lagere bloeddruk.

Oedeem (zwelling door vochtophoping) in de voeten en enkels, komt veel voor bij zwangere vrouwen, vooral in het laatste trimester. Deze conditie kan goed verbeterd worden door het dagelijks masseren van de voeten, in combinatie met genoeg rust en de juiste voeding.

Vraag over een voetmassage? Meer informatie >>>

Acupressuur bij Sportmassagepraktijk Hutten

Bellabaci Cupping massage

Bellabaci Cupping massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude Chinese Cupping Therapie en wordt uitgevoerd met siliconen cups. Door de cup op de huid te plaatsen, te knijpen en langzaam los te laten ontstaat er in de cup een vacuüm, dit zorgt voor een ontspannen diepe en comfortabele massage die een geweldige ontspannende en helende werking heeft.

Een langzame en ontspannende massage met het gebruik van de cups zorgen ervoor dat het lichaam ontgift. Bij gebruik op de rug of op gespannen, pijnlijke spieren helpt het tevens vet en vochtophopingen te verminderen, de doorbloeding te verbeteren en gifstoffen en andere afvalstoffen te elimineren uit de spieren. Het toniseert de huid waardoor strakkere contouren ontstaan, het stimuleert de lymfe- en bloedcirculatie, en in het algemeen ontspant en verjongt het het lichaam.

– De behandeling van cellulite heeft een groot effect
– De bloedcirculatie wordt verhoogd
– Lichaamsgif en afvalstoffen worden beter afgevoerd
– Vochtophopingen worden verminderd
– Dode huidcellen worden verwijderd
– Het verbeterd de opname van werkzame stoffen
– Het verbeterd de elasticiteit van de huid
– Het activeert de aanmaak van Fibroblasten waardoor Collageen en Elastine worden aangemaakt.

Vraag over Bellabaci Cupping massage? Meer informatie >>>

Voetreflexmassage bij Sportmassagepraktijk Hutten

Voetreflex massage

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken een reactie (ontspanning, deblokkering) te verkrijgen in de overeenkomende lichaamsdelen.

Ontspanning is de eerste stap naar een evenwichtstoestand of homeostase. In deze evenwichtstoestand zullen de organen van het lichaam, in feite een verzameling van cellen, kunnen terugkeren naar een normale toestand en normaal functioneren.

Voetreflexmassage kan bij iedereen toegepast worden. Ook gezonde mensen zullen ervaren dat een voetreflexmassage een zeer weldadige en ontspannende uitwerking heeft.

Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, die zich op een natuurlijke manier ontwikkelen. Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energie reflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen.

Afvalstoffen kunnen moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorstroming, langzaam slibt alles dicht. De afvalstoffen bevatten veel urinezuur kristallen. Doordat de kristallen tijdens de massage tegen de zenuwuiteinden kunnen worden gedrukt, kun je dat als pijnlijk ervaren. De afvalstoffen worden vergruisd, verdeeld en afgevoerd.

Niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd ook de emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Daardoor komt er meer ruimte. Het bloed dat meer gaat stromen geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte. Men krijgt inzicht in en wordt zich bewust van zijn eigen leven en zijn plaats in het geheel.

Vraag over de voetreflexmassage? Meer informatie >>>