Tapen en bandageren

Tapen en bandageren

Indien nodig kan ik je betreffende lichaamsdeel tapen middels de Klassieke Sporttape en middels Medical Tape, zodat je zo goed mogelijk je activiteit kunt hervatten.

Wanneer wordt de klassieke sporttape toegepast ?

Vaak als er gesproken wordt over “tapen” dan bedoelen veel mensen de conventionele witte niet elastische sporttape. Met deze sporttape kun je bijvoorbeeld de enkels vastzetten tijdens een wedstrijd. Het doel daarvan is een “beperking” van de gewrichten te bewerkstelligen. Deze sporttape dient ook meteen na de wedstrijd verwijdert te worden om circulatieproblemen te vermijden.

Wanneer wordt Medical Tape worden toegepast ?

In de praktijk wordt de tape als extra interventie toegepast om sneller tot een resultaat te komen. De cliënt / sporter geneest niet sneller, maar het weefsel kan beter regenereren doordat bepaalde processen in het lichaam ondersteund of geactiveerd worden. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel opheffen. De elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid zorgt ervoor dat de tape een liftend effect uitoefent op de opperhuid middels de kleine golfjes welke op de tape aanwezig zijn.

Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de Lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de pijn vermindert direct. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Bij welke klachten helpt Tapen en Bandageren?

Tapen en bandageren bij Sportmassagepraktijk Hutten?

Wil je een afspraak maken voor tapen en bandageren? Neem dan contact met mij op.
Contact opnemen
1
Vragen?
Hallo, stuur me gerust een bericht.