Blessurepreventie

Wat is blessurepreventie?

Blessurepreventie bestaat voornamelijk uit het voorkomen van nieuwe blessures en klachten. Door middel van oefeningen gaan we de spieren en gewrichten weer op kracht brengen. Tapen en Bandageren kan ter ondersteuning worden aangebracht.

Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak de voorlopers van een blessure. Dit geldt niet alleen voor sporters maar voor iedereen die zich intensief inspant. Blessurepreventie richt zich op het voorkomen van deze blessures en het herstel na inspanning.

Voorkomen is beter dan genezen. Het is belangrijk om een gezond lichaam te hebben en te houden. In het algemeen wordt er pas behandeld als het kwaad al is geschied en wordt er pas ingegrepen bij een blessure. Overbelasting sluipt er vaak langzaam in. Er is nog geen duidelijke blessure, maar de eerste signalen zijn er wel, doch deze worden niet of nauwelijks onderkend.

Veel blessures zijn te voorkomen door het nemen van de juiste maatregelen zoals materiaal keuze, voeding, voldoende nachtrust en een verantwoorde trainingsopbouw waarbij aandacht is voor de balans tussen belastbaarheid en belasting.

Wanneer is blessurepreventie effectief?

  • Bij spierpijn en vermoeidheid;
  • Herstel na inspanning;
  • Een verantwoorde trainingsopbouw;
  • Balans tussen belastbaarheid en belasting;

Blessurepreventie bij Sportmassagepraktijk Hutten?

Wil je een afspraak maken voor een blessurepreventie? Neem dan contact met mij op.
Contact opnemen
1
Vragen?
Hallo, stuur me gerust een bericht.