Sportmassage

Wat is sportmassage?

Sportmassage is gericht op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met de massage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een sportmassage nemen. Het wordt ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een massage voor sneller herstel.

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat het beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Wat zijn de voordelen van een sportmassage?

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je overbelasting van je spieren en dus blessures. Je het daarnaast ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Kan dus zowel preventief, proactief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage. Bij lichamelijke en psychische stressklachten door bijvoorbeeld werkdruk geeft een massage behandeling een genezend effect.

Tijdens de massage worden er verschillende soorten massage oliën gebruikt, altijd afgestemd op de huid van de te behandelen persoon. Tevens kan er F.I.T. sportbalsem worden toegepast. Het is een uniek product met een effectieve werking ter voorkoming (en herstel) van (sport)blessures, maar werkt ook zeer krachtig bij spierherstel na een intensieve inspanning. Tevens voorkomt het onaangename ervaringen zoals spier- en/of gewrichtspijn, stramme spieren en kramp.

Sportmassage bij Sportmassagepraktijk Hutten?

Wil je een afspraak maken voor een sportmassage? Neem dan contact met mij op.
Contact opnemen
1
Vragen?
Hallo, stuur me gerust een bericht.