Ontspanningsmassage

Wat is een ontspanningsmassage?

Ontspanningsmassage is gericht op de ontspanning van lichaam en geest. Een heerlijke intense, volledige ontspanningsmassage om je algemene welzijn te verbeteren.

Spierspanningen worden losgelaten, je komt weer in contact met je lichaam en de zelf genezend vermogens van je lichaam worden versterkt. Het bevordert de bloedsomloop, laat spieren ontspannen, heeft een goede uitwerking op de ademhaling, spijsvertering en versnelt de afvoer van afvalstoffen door het lymfesysteem te stimuleren.

Een massage is ook een zachte en vriendelijke manier om (chronische) pijn te verzachten. Door de langzame bewegingen – zacht of juist wat steviger – ontspant je lichaam van top tot teen. Dat verlicht vrijwel direct stress en spanning door bijvoorbeeld werkdruk. De bewegingen hebben bovendien een zuiverende werking op het lichaam. Dit alles zorgt voor een sterker immuunsysteem en je wordt minder snel ziek.

Tijdens een massage maakt je lichaam meer Oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat jij je gelukkiger voelt. De aanmaak van stresshormonen wordt juist lager door een massage.

Wat is het effect van een ontspanningsmassage?

  • hoge spierspanning verminderen;
  • goede uitwerking op de ademhaling;
  • voorkom hoge spierspanning tijdens slaap;
  • versnellen afvoer van afvalstoffen door het lymfesysteem te stimuleren;
  • bevorderen van de bloedsomloop;

Ontspanningsmassage bij Sportmassagepraktijk Hutten?

Wil je een afspraak maken voor een ontspanningsmassage? Neem dan contact met mij op.
Contact opnemen
1
Vragen?
Hallo, stuur me gerust een bericht.