Bedrijfsmassage

Wat is het voordeel van een bedrijfsmassage ?

Massage op kantoor zet mens en bedrijf in beweging. Het motiveert en zorgt voor enthousiaste en fitte medewerkers welke beter in hun vel komen te zitten. Het ziekteverzuim zal worden verminderd en dat verhoogd uiteindelijk de productiviteit.

Voor wie is een bedrijfsmassage ?

Bedrijfsmassage is er voor iedere bedrijfstak, en is ook mogelijk tijdens uw evenement.

Niet alleen kantoorpersoneel krijgt een bedrijfsmassage op het werk aangeboden. Diverse bedrijfstakken maken gebruik van de voordelen. Medewerkers van productiebedrijven, winkels, onderwijsinstellingen, laboratoria, garage en bouwbedrijven maken graag gebruik van de stoelmassages. De werknemers zijn meer ontspannen, productiever en vitaler.

Is een bedrijfsmassage fiscaal aantrekkelijk ?

Een bedrijfsmassage is juist nu meer dan alleen een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. De belastingdienst erkent bedrijfsmassages als een methode om ziekteverzuim tegen te gaan. Om deze reden vallen de kosten die bedrijven maken voor het aanbieden van bedrijfsmassages onder de vrije verstrekkingen (vrijgesteld van loonheffing) , waarvoor de volgende voorwaarden gelden.

  • Bedrijfsmassage is opgenomen in het Arboplan van het bedrijf.
  • De massage vindt tijdens werktijd plaats.
  • Uw werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Tijdens de coronapandemie is “massage tijdens werktijd” een flexibel begrip geworden. Medewerkers wordt dringend geadviseerd om vanuit huis te werken. Werktijd en privé-tijd lopen door elkaar heen. Kort en eenvoudig gezegd gaat de Belastinginspecteur mee in het standpunt dat stoelmassage ook onder de vrije verstrekking blijft vallen als deze wordt uitgevoerd op een tijdstip dat de medewerker en de masseur samen overeenkomen (los van het begrip ‘werktijd’). De stoelmassage mag dus ook in een massagepraktijk worden gegeven.

Wat zijn de kosten van een bedrijfsmassage ?

Voor het geven van een stoelmassage op uw bedrijfslocatie wordt een minimale afname van twee aaneengesloten uren gevraagd. De kosten zijn € 60,00 per uur inclusief alle benodigde materialen.

Voor stoelmassages buiten Wierden wordt € 0,40 per kilometer berekend.

Contact opnemen
1
Vragen?
Hallo, stuur me gerust een bericht.