Voetmassage

Wat is voetmassage?

Voetmassage kan van tijd tot tijd voor ontspanning zorgen. Vooral na een dag veel gestaan of gelopen te hebben. Natuurlijk voelt het fijn, maar het heeft ook echt voordelen voor uw gezondheid.

De spieren in onze voeten krijgen nauwelijks beweging en worden vaak belemmerd door strakke en oncomfortabele schoenen. Een voetmassage kan de bloedcirculatie aanzienlijk verbeteren.

Het masseren van de voeten kan gewrichtspijn verminderen en helpen om het herstelproces te versnellen. Als het gecombineerd word met voet- en enkel versterkende oefeningen kan het zelfs toekomstige blessures voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat regelmatige voetmassages de effecten van een depressie kunnen verminderen.

Een hoge bloeddruk is tegenwoordig een veelvoorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Het kan veroorzaakt worden door verschillende factoren zoals stress en een ongezond dieet. Maar in de meeste gevallen is de oorzaak moeilijker te bepalen en word het toegeschreven aan andere (onbekende) factoren in de omgeving of is het genetisch bepaald. Ervaring heeft aangetoond dat enkele voet- massagesessies per week zorgden voor een verbeterde gemoedstoestand, minder stress en een lagere bloeddruk.

Oedeem (zwelling door vochtophoping) in de voeten en enkels, komt veel voor bij zwangere vrouwen, vooral in het laatste trimester. Deze conditie kan goed verbeterd worden door het dagelijks masseren van de voeten, in combinatie met genoeg rust en de juiste voeding.

Bij welke klachten helpt een voetmassage?

  • gewrichtspijn;
  • na een dag te hebben gestaan of gelopen te hebben;
  • depressies;

Voetmassage bij Sportmassagepraktijk Hutten?

Wil je een afspraak maken voor een voetmassage? Neem dan contact met mij op.
Contact opnemen
1
Vragen?
Hallo, stuur me gerust een bericht.